Piramide en haar bouwstenen

Als we even denken aan een piramide: Een piramide bouwden ze samen, want alleen kan je deze klus niet klaren. Er is heel veel creativiteit voor nodig. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn/haar deel van het werk, dus je moet ook vertrouwen op je eigen kunnen ( = zelfvertrouwen en zelfstandigheid). Het bouwen van een piramide is een zware en een langdurige onderneming, waar je veel mensen leert kennen, op deze manier genieten (=leerplezier)  we met z’n allen van de weg naar ons eindresultaat!

Ondernemen

Als we op onze school denken aan ondernemen, denken we aan:

- Iets durven beginnen en het ook afmaken.

- We gaan uitdagingen aan en ondernemen actie.

- Onze sterktes zijn het geloof in onszelf en onze wil om er echt voor te gaan.

- We hopen dat onze zin om te ondernemen aanstekelijk werkt en anderen motiveert om mee te werken en samen iets                       positiefs te bereiken.

- We willen onze leerlingen sterken om hun “mannetje” te kunnen staan en om zelf initiatieven te ondernemen.

Samen

Een tweede waarde is samen.

Samen onze inspanningen bundelen voor een gemeenschappelijk doel, dat is samenwerken voor ons.
Daarbij geeft ieder van ons het beste van zichzelf om tot goede resultaten te komen. Samenwerken biedt het voordeel dat we er allemaal sterker door worden, waardoor we meer dingen kunnen.
We willen dat onze leerlingen op een respectvolle manier naar anderen toestappen en samen dingen realiseren.
Als wij denken aan samen, denken wij ook aan onze ouders. Zopas  hebben we onze kersverse ouderraad opgestart.

Leerplezier

Niets is zo belangrijk op onze school dan de waarde leerplezier. Niet enkel voor onze leerlingen maar ook voor mezelf en het ganse team.
Het leren schenkt ons enthousiasme en voldoening. Dit leerplezier krikt onze motivatie op.
Onze opdracht bestaat uit individuele ontwikkeling stimuleren door open te staan voor nieuwe indrukken en hier ook plezier in vinden, leerplezier lokt leergierigheid uit.

Elementen van methodeonderwijs versterken ons pedagogisch project

Ook binnen het onderwijs en in het secundair wordt meer en meer aandacht besteed aan interactieve werkvormen en elementen van methodeonderwijs zoals zelfstandig leren, groepswerk, projectweken, themawerking, enz… . De basisschool Piramide zal dan ook de ingeslagen weg verder uitbouwen en vanaf 1 september 2015 nog meer elementen van methodeonderwijs gebruiken binnen hun pedagogisch project.

Juf Loore

Directie